Köpvillkor

Order

Beställning görs via internet.
Eller ring och beställ på telefon: 073-0200864 det är inte alltid vi har möjlighet att svara men lämna gärna ett meddelande så återkommer vi till dig, alternativs skicka SMS.
Beställning via webbutiken kan endast göras av beställaren själv då alla beställningar verifieras direkt on-line, detta för att både ni som kund och vi ska slippa problem.

Fraktpriser och leveranssätt

Fraktkostnad tillkommer på alla beställningar.

Ditt paket skickas med Posten eller Bussgods beroende på vikt och var du bor. Vi strävar alltid efter att lösa frakten på ett så billigt sätt som möjligt för våra kunder.

Du löser ut varorna vid postens eller bussgods ombud.

Maximal vikt för postförskott är 20 kg vikter över detta skickas med bussgods till närmaste utlämningsställe.

Max storlek på postförskottspaket: längd 150 cm + omkrets = 300 cm.

Hämta på vårt lager

Avtala en tid med oss. Fyll först i detta alternativ när du lägger ordern sen ringer du 073-0200864 eller lämna meddelande vid orderläggningen om förslag på tid så kontaktar vi dig och kommer över ens om lämplig tid. När du hämtar direkt kan du antingen betala kontakt direkt., få faktura på plats eller välja betalsätt som vanligt vid kassan alla dessa betalsätt räknas som förskottsbetalning. Vi har vårt lager i Borlänge.

Leveranstid

Normal leveranstid är 2 – 4 dagar med undantag för vissa orter där 1-2 dagar tillkommer. Vid brevavisering tillkommer 1 dag.
Vi försöker alltid leverera ut er order så snabbt det går men om ni har särskilda krav, ange det i meddelanderutan på ordern så ordnar vi det.

Betalningsalternativ

Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Se https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/Klarna/sv_se/checkout (Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.
Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid – alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu – betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

Övrigt

Ej uthämtade paket

Om paketet ej hämtas ut, står köparen för fraktkostnad tur och.
Vid utebliven betalning går ärendet automatiskt vidare till inkasso, vilket medför ytterligare kostnader för er. Vi är partner till SVEA Finans/ SVEA Webpay Nordens största betaltjänst företag alla betalningsärenden går via SVEA.

Orderbekräftelse

När ni väljer att sända er order skickas automatiskt en orderbekräftelse med betalningsinstruktioner till den mailadress du uppgav i orderformuläret.

Transportskada

När ni tar emot paketet kontrollera att det inte är skadat. Anmälan om skadat gods skall göras direkt till oss inom 3 dagar. Spara hela paketet med emballage för besiktning.

Returrätt

Retur och bytesrätt inom 14 dagar efter varans mottagande. Varan får ej vara använd. Etiketter måste sitta kvar och varor ska vara i sin obrutna förpackning, annars kan vi inte ta tillbaka dem.

Vid alla returer skall originalkvitto/faktura alltid kunna visas upp, utan det kan inga returer genomföras.

Köparen står för alla fraktkostnader och andra eventuella avgifter vid en retur.
Tag kontakt med oss innan ni återsänder varan. Returer som skickas mot efterkrav/postförskott löses ej ut. Vid reklamation och eventuella tvister följer vi alltid Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Reklamation

Tag alltid kontakt med oss först så hjälper vi er omgående. Du harreklamationsrätt enligt allmänna reklamationslagen vid alla köp hos oss.
Vi står för alla extra fraktkostnader i samband med reklamation.

Kundtjänst

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta vår kundtjänst antingen genom att fylla i formuläret på vår kontaktsida eller genom att ringa oss på 0730-200864. Vi har inte alltid möjlighet att svara, men lämna gärna ett meddelande så kontaktar vi dig.
Reservation för att produkter tillfälligt kan vara slut.
Vi reserverar oss för alla eventuella text- pris- eller missvisande produktfoton.

Vi förbehåller oss rätten att utan föregående annonsering göra ändringar i butiken vad gäller såväl priser som produktbeskrivningar och produktfoton.

 • Alla priser är inklusive moms.
 • Alla priser gäller inom Sverige.
 • Vid leveranser till utlandet kontakta oss för mer information angående fraktpriser.
 • Vi följer konsumentverkets regler.